This awesome blogger theme comes under a Creative Commons license. They are free of charge to use as a theme for your blog and you can make changes to the templates to suit your needs.
RSS

Iubirea la adolescenti



Iubirea este unul dintre cele mai personale sentimente ale omului, fiecare având propriul mod de a înţelege şi a trăi iubirea şi efectele sale. Printre efecte, în special în perioada de îndrăgostire, sunt schimbarea priorităţilor, a valorilor şi percepţiei asupra lumii, a celorlalţi şi chiar a propriei persoane. Acest sentiment deosebit, foarte greu de definit şi explicat, dar simţit intens, te poate izola de lumea înconjurătoare, dar în acelaşi timp îţi poate deschide porţile către un întreg univers, până atunci necunoscut. "Îndrăgostiţii sunt singuri pe lume", spune un aforism popular
"Iubire, sete de viaţă,
Tu eşti puterea creatoare,
Sub care inimile noastre
Renasc ca florile în soare,
Şi, îmbătate de-al tău farmec,
Ce peste lume se aşterne,
În tremurarea lor de-o clipă
Visează fericiri eterne."


       "Iubire", de Alexandru Vlahuţă
Prima dragoste, cei mai mulţi dintre noi, o trăim în timpul adolescenţei. Evoluţia sentimentală îşi spune cuvântul pe la vârsta de 15-16 ani, chiar dacă prima simpatie pentru o persoană de sex opus se manifestă la grădiniţă sau în primii ani de şcoală.

La această vârstă flirtul, seducţia, dorinţa de a fi observat şi admirat, iubirea platonică, bătăile puternice de inimă şi înroşirea obrajilor în prezenţa celui iubit, sunt manifestări frecvente care fac parte deopotrivă din viaţa fetelor şi a băieţilor. Sentimentele intense care însoţesc aceste manifestări îi fac pe adolescenţi să caute zonele de intimitate, împărtăşind aceste trăiri mai degrabă cu prietenii apropiaţi decât cu părinţii sau familia.
"Scris de:Mardari Gabriela"

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta pentri noi conteazaă!

Un produs Blogger.